Sedmi festival etno stvaralaštva ”Etnos” održaće se od 3. do 5. avgusta na Zelenom korzou, u blizini reke Tise u Bečeju, najavili su organizatori.

Tokom tri dana na bečejskom šetalištu biće postavljene dve izložbe – Vredne ruke i Izložba ručno pravljenog nakita u okviru koje će svoje radove izložiti rukotvorci i stare zanatlije iz cele Srbije. Prvog dana festivala posetiocima će se predstaviti i bečejske pekare u okviru Izložbe hleba. 

Kreativne radionice (tkanje, pustovanje, duborez, izrada predmeta od gline, dekupaž i heklanje) održavaće se svakog dana u terminu od 17 do 19 časova. U okviru modne revije ”Etno shik” svetlost dana ugledaće ”Biber” kolekcija, a odeća je šivena od pamuka, lana , srpskog i tetra platna.
Pored ovih modela, kolekciju će upotpuniti unikatni nakit, šeširi i tašne koji su napravili članovi sekcije rukotvoraca udruženja i učesnici izložbe Vredne ruke.

Ovogodišnju reviju će otvoriti male manekenke iz vrtića ”Labud Pejović” iz Bečeja koje će prikazati deo modela modne revije koja je održana u ovom vrtiću prvom polovinom ove godine. U okviru radionica veza koje je organizovao ovaj vrtić, mlade mame su od novembra 2011. do aprila ove godine savladale tehniku veza. Stečeno umeće primenile su na haljinicama i košuljama koje su na modnoj reviji prikazali njihovi mališani.

Po završetku revije biće organizovana degustacija kuglofa – najstarijeg modeliranog kolača na svetu i tradicionalne hrane podunavskih Švaba. Koncert pevačke grupe ”Pastiri vremena i prijatelji” biće održan u subotu 4. avgusta, sa početkom u 20 časova.

Pored domaćina na koncertu će nastupiti i pevačke grupe iz Rume, Subotice, Beograda, Bačkog Gračaca…
gdestinacija.com