Prirodni spomenik Đavolja varoš u protekla tri meseca obišlo je više od 15.000 turista iz zemlje i inostranstva, izjavio je danas direktor đavolje varoši Radoje Stepanović.

On je agenciji Beta rekao da se tokom leta očekuje se veliki broj turista iz susednih zemalja koji će organizovano posetiti taj prirodni spomenik kod Kuršumlije, na jugu Srbije. 

Turističko preduzeće \"Planinka\" iz Kuršumlije postiglo je dogovor s Turističkom organizacijom iz Poljske da svekog četvrtka iz te zemlje organizovano dolaze turisti. Iz drugih zemalja već dolaze organizovane grupe.

\"Iz Amerike, Australije i gotovo svih zemalja sveta, pojedinačno i nenajavljeno već odavno dolaze turisti. Međutim, mi smo postigli konkretne dogovore sa raznim turističkom organizacijama i agencijama iz inostranstva da nam šalju jednom nedeljno grupe turista. To je veliki uspeh za preduzeće ‘Planinka’\", kazao je Stepanović.

Od početka turističke sezone iz Bugarske svake nedelje u Đavolju varoš dolaze po četiri autobusa sa turistima i tim tempom će nastaviti da dolaze do kraja turističke sezone.

Đavolja varoš je pod zaštitom države a o njoj se stara turističko preduzeće \"Planinka\" iz Kuršumlije.

Pre početka turističke sezone, na samom lokalitetu i u okolini obnovljeni su svi objekat, pošto su delimično bili oštećeni nakon velikih snežnih padavina. Renovirano je stepenište kod zemljanih kula, svi mostovi i platforma za osmatranje.

Svi prateći objekti su izgrađeni po evropskim standardima a izgradnju je finansiralo preduzeće \"Planinka\".
Izvor: b92.net