Na Farnborou avio-sajmu, koji se trenutno održava u blizini Londona, kompanija Boing (Boeing) je posle tri godine najavljivanja isporučila novi “Dreamliner 787” avio-kompaniji “Katar Ervejz”.

Dreamliner 787 je luksuzni putnički avion, a na sajmu su zainteresovani mogli da prvi pogledaju njegovu unutrašnjost. To je novi tip aviona za duge letove koji smanjuje potrošnju goriva jer ima novi, aerodinamičniji oblik. 

Komercijalni avion ima najmoderniju unutrašnjost u kojoj će putnicima biti izuzetno udobno. Sedišta i ostale detalje za putnike nisu oblikovali samo dizajneri iz avionske industrije, već i sami putnici koji su rekli što im je najpotrebnije da bi dugi let učinili prijatnijim. Sedišta imaju potpuno novi izgled, a svaki putnik uz razne detalje ima ispred sebe i kompjuter na korišćenje.

Avion se na Farnborou sajmu prvi put predstavlja u bojama komercijalnog avioprevoznika, jer je izložba iskorišćena i za prvu isporuku "Katar Ervejzu". Dreamliner će leteti prvo na liniji London-Doha, a za sada je naručeno 60 komada.
Izvor: b92.net