Dejvid Bekam je sportski idol, model za donji veš, tata, muž, ambasador Olimpijskih igara, a sada i turistički vodič – za početak kroz Veliku Britaniju.

Slavni fudbaler pripremio je svoju listu TOP10 mesta u Velikoj Britaniji koja morate da posetite za vreme Igara u Londonu, a među njima su i ona na kojima uživa sa suprugom Viktorijom i decom. 

Iako se bogatstvo Bekamovih procenjuje na više od 160 miliona funti i vi možete da se ‘igrate kao Bekam’ za samo 3,50 funti. To je cena omiljenog jutarnjeg obroka bivšeg kapitena engleske reprezentacije. Bekam, koji je odrastao u Eseksu, ali čija je porodica ranije živela na Ist Endu, preporučuje tradicionalnu londonsku pitu i krompir pire. Bekam je izdvojio "Tony Lane’s pie and mash" lokal na adresi Voltam Evi (Waltham Abbey) u Eseksu koji često posećuje poslednjih osam godina.

Druge preporuke, koje je Bekam izdvojio za čitaoce Daily Maila, uglavnom su "na prvu loptu": ‘Deca se ne mogu zasititi zabavnih parkova, što ja – kao otac četvoro dece dobro znam.’ Preporučio je "Alton Taverz (Alton Towers)" i "Stouk end Torp (Stoke’ and Thorpe) Park" van Londona.

U priručniku nacionalne turističke agencije "VisitBritain", Bekam navodi da je Velika Britanija poznata po svojim prirodnim lepotama i predlaže "zdravu šetnju" prirodom, kao i odmor u lokalnom parku. "Porodice se mogu lepo provesti na svežem vazduhu u nekom od londonskih kraljevskih parkova."

Kao ljubitelj kraljevske porodice Bekam preporučuje i posetu Bakingemskoj palati. "Bakingemska palata je u srcu Londona i to je poprište mnogih velikih trenutaka u britanskoj istoriji. Niko od nas nikada neće zaboraviti fantastično prošlogodišnje venčanje’," piše Bekam koji ističe da je palata otvorena za posetioce i tokom leta.

Bekam naravno savetuje i da odete na utakmicu Premijer Lige i posetite dom Mančester Junajteda, Old Traford. Možete da odigrate i rundu golfa na terenu Sent Endrjuz u Škotskoj gde je igra i izmišljena, a predlaže i šoping na londonskim pijacama kao što su Kamden, Portobelo i Spitalfilds, ali i večeru u ekskluzivnim restoranima "Ivy" ili "Nobu".

Kompletan spisak Bekamovih TOP10 destinacija u Velikoj Britaniji pogledajte ovde.
Izvor: b92.net