“Apatinske ribarske večeri”, koje traju do 8. jula, idealna su prilika da probate razne specijalitete od ribe…

U prvom planu su razne ribarske aktivnosti koje svedoče o hiljadugodišnjoj tradiciji grada, koje podrazumevaju kuvanje jedinstvenog ribljeg paprikaša, a masovna degustacija se podrazumeva, najavila je Turistička organizacija Apatina. 

Biće organozovano prvenstvo u kuvanju ribljeg paprikaša, ali i izbor \"najpecaroša\", a već je održano takmičenje u hvatanju šarana golim rukama.

Kod \"Plave ruže\" biće održana priredba \"Ciklon bič\", gde će posetioci uz pivo moći da uživaju u modernoj muzici. Trg je rezervisan za muzički program, a biće i orijentalnog plesa.

U obližnjoj Banji Junaković održaće se privredno veče, gde će u pratećem progamu nastupiti Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov. Tu će biti izabrana i ovogodišnja \"Mis Dunava\", a za subotu uveče predviđen je nastup Ane Bekute.

Na platou pored bivše \"Bele loze\" po tradiciji će biti bajkeri i \"ljuti\" rokeri, a među njima Šinobusi, Atomsko sklonište, Kerber i Smak, Djorđe David i drugi.

Ribarske večeri su i vreme za razne zanimljive kulturne manifestacije: u muzeju \"Dunava\" izložba školjki \"Dunavom do mora i okeana\", koncerti duhovne muzike u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi, međunarodna filatelistička izložba…

Za najmlađe je pripremljen serijal filmova u Domu kulture od \"Štrumfova\" do \"Pingvina moga tate\". Od sportskih aktivnosti, najatraktivnije će biti trka čamaca \"apatinaca\", takmičenje u pikadou i utakmica između \"debelih\" i \"mršavih\".

U nedelju će manifestaciju zatvoriti muzičko-scenski program \"Francuski poljubac\" i veliki koncert Riblje čorbe.
Izvor: mondo.rs