“Apatinske ribarske večeri”, koje traju do 8. jula, idealna su prilika da probate razne specijalitete od ribe…

U prvom planu su razne ribarske aktivnosti koje svedoče o hiljadugodišnjoj tradiciji grada, koje podrazumevaju kuvanje jedinstvenog ribljeg paprikaša, a masovna degustacija se podrazumeva, najavila je Turistička organizacija Apatina. 

Biće organozovano prvenstvo u kuvanju ribljeg paprikaša, ali i izbor "najpecaroša", a već je održano takmičenje u hvatanju šarana golim rukama.

Kod "Plave ruže" biće održana priredba "Ciklon bič", gde će posetioci uz pivo moći da uživaju u modernoj muzici. Trg je rezervisan za muzički program, a biće i orijentalnog plesa.

U obližnjoj Banji Junaković održaće se privredno veče, gde će u pratećem progamu nastupiti Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov. Tu će biti izabrana i ovogodišnja "Mis Dunava", a za subotu uveče predviđen je nastup Ane Bekute.

Na platou pored bivše "Bele loze" po tradiciji će biti bajkeri i "ljuti" rokeri, a među njima Šinobusi, Atomsko sklonište, Kerber i Smak, Djorđe David i drugi.

Ribarske večeri su i vreme za razne zanimljive kulturne manifestacije: u muzeju "Dunava" izložba školjki "Dunavom do mora i okeana", koncerti duhovne muzike u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi, međunarodna filatelistička izložba…

Za najmlađe je pripremljen serijal filmova u Domu kulture od "Štrumfova" do "Pingvina moga tate". Od sportskih aktivnosti, najatraktivnije će biti trka čamaca "apatinaca", takmičenje u pikadou i utakmica između "debelih" i "mršavih".

U nedelju će manifestaciju zatvoriti muzičko-scenski program "Francuski poljubac" i veliki koncert Riblje čorbe.
Izvor: mondo.rs