Romantične destinacije omogućavaju parovima da uživaju u svim onim stvarima koje im nisu dostupne kod kuće. Obradujet partnera romantičnim odmorom u nekom od ovih 10 najromantičnijih gradova na svetu.

Severna Amerika
Dve destinacije iz Južne Amerike našle su se na listi najromantičnijih gradova na svetu. Na sedmom mestu nalazi se Kvebek Siti zahvaljujući kolonijalnoj arhitekturi, romantici francuskog jezika i kočijama. Na osmom mestu nalazi se Santa Barbara u Kaliforniji zahvaljujući svojim brojnim velnes centrima koji predstavljaju idealne destinacije za mlade parove. 

Evropa
U Evropi se nalazi najveći broj najromantičnijih gradova. Na trećem mestu nalazi se Dubrovnik, na šestom Pariz, na devetom Santorini i na desetom Venecija. Sve ove destinacije nude posebne draži parovima kao što su vožnja gondolom u Veneciji, poseta Ajfelovom tornju u Parizu ili šetnja kamenim pločnicima Dubrovnika.

Druge lokacije
Jedna od romantičnih destinacija nije ograničena granicama. Bora Bora zvanično nije deo nijednog kontinenta ali je definitivno lokacija koju bi zaljubljeni parovi trebalo da posete. Romantika Kariba je i dalje prisutna u Nevisu koji se nalazi na petom mestu, dok se Nalong Bej u Vijetnamu takođe nalazi na ovoj listi.

Buenos Ajres
Buenos Ajres proglašen je najromantičnijim gradom na svetu. Tu se rodio najseksi plesa na svetu – tango, a sama lepota grada oduševiće svakoga. (izvor: b92.net)

Pogledajte kompletnu listu najromantičnijih gradova na svetu:

1. Buenos Ajres, Argentina
2. Bora Bora
3. Dubrovnik, Hrvatska
4. Halong Bej, Vijetnam
5. Nevis
6. Pariz, Francuska
7. Kvebek Siti, Kanada
8. Santa Barbara, Kalfornija
9. Santorini, Grčka
10. Venecija, Italija