U severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav nalazi se Srebrno jezero.

U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak iza Karpata, milioni iskrica čine njegov srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. 

Izuzetne lepote, od početka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma u ovom kraju, pa je nazvano i srpsko more. Mnogi tvrde da je Srebrno jezero dragulj kontinentalnog turizma u ovom delu Srbije. Osim lepote okruženo je i bogatim kulturno-istorijskim sadržajem: Golubački grad, Ramska tvrđava, Viminacijum, Smederevska tvrđava, Trajanova tabla, Lepenski vir, Nacionalni park Đerdap.

Srebrno jezero locirano je na jednom od najlepših delova Dunavskog basena, uz desnu obalu Dunava u regionu Braničeva, pored Velikog Gradišta. Nalazi se na 110 km od Beograda, a na samo 35 km od Požarevca.

Silver Lake resort je prvi turistički resort sa kongresnim, sportskim, turističkim i rekreativnim sadržajima, i prostire se na oko 320 hektara, a u svom sastavu ima smeštaj, restoran i kafe, vile i apartmansko naselje, teniske terene, marinu, kao i zone zabave, rekreacije i zdravlja. Turistička ponuda kompleksa Silver Lake tokom leta obogaćena je i akva parkom i turističkim brodom "Silver Star". Najpopularniji je izlet autobusom u Viminacijum kao i krstarenje Dunavom do Golubačke tvrđave.

Interesantne su i vikend ponude, kao što je pecanje iz čamca na Dunavu sa profesionalnim vodičem ili odlazak sa dunavskim alasima na postavljanje i izvlačenje mreža. Info: Srebrno jezero
Izvor: putnik.ch