Turci su oduvek bili poznati kao dobri ugostitelji koji odlično poznaju ukus svojih gostiju i trude se da ih na ugoste na najbolji način.

Pored savršenih plaža i mora, te brojnih arheoloških nalazišta, turisti iz naše zemlje sve češće biraju Tursku za letovanje upravo zbog gostoprimstva.

Turska izlazi na čak četiri mora, tako da je izbor letovališta zaista veliki i zavisi isključivo od toga kakav vas tip odmora zanima. Bilo da želite avanturu, ludi noćni provod, romantičnu idilu ili zabavu za celu porodicu, predusretljivi domaćini će se potruditi da to i dobijete.

Postoje brojni rizorti koji su tematski uređeni, što je posebno zanimljivo mlađima, te tako možete odsesti u hotelima koji podsećaju na repliku Top Kapi palate, Titanika, Tadž Mahala, pa čak i Kremlja. Ono čime se posebno ponose su besprekorno uređeni vrtovi i plaže, od kojih veliki broj nosi plavu zastavicu, koja je oznaka najvišeg standarda kvaliteta vode. Veliki broj hotela polaže i na angažovanje najboljih timova animatora koji će vas zabavljati kako preko dana dok sedite na plaži ili kraj bazena tako i uveče.

Što se izleta tiče u ponudi su jednodnevna krstarenja, vrlo često i do nekog od obližnjih grčkih ostrva u slučaju da ste na krajnjem jugu turske rivijere, zatim sve popularnije džip safari ture, obilasci mnogih arheoloških lokaliteta, ali i prirodnih lepota poput Duden vodopada koji se ulivaju direktno u more. Ne treba propustiti ni obilazak lokalnih bazara na kojima se može pazariti sve, od igle do lokomotive.

Bilo da volite šoping ili ne, kući se sasvim sigurno nećete vratiti bez malo ratluka, čaja, pistaća ili halve. Oni ozbiljniji kupoholičari svakako će potražiti radnje s kožnom galanterijom koja se može pazariti po veoma povoljnim cenama. Nekim turistima smetaju nametljivi prodavci, ali treba znati da je cenkanje deo turske kulture i običaja koji ipak ima šarm starih vremena.
Izvor: 24sata.rs