Putnici od sada biraju društvo u avionu…

Air Baltic (foto: Wikimedia)

Naime, nova šema SeatBuddy ima za cilj da spoji putnike sličnih interesovanja i tako ih spase od potencijalno dosadnih sagovornika. 

\"Mi smo prvi u svetu koji nudimo ovu mogućnost\", kazao je za AFP portparol Air Baltic-a, ističući da putnici time ne dobijaju pravo da bilo kome zabrane da sedne pored njih.

Putnici mogu da biraju između tri opcije u zavisnosti od toga da li žele da rade, da uspostavljaju nove poslovne kontakte ili, jednostavno, da ih niko ne deranžira tokom leta.

Usluga će biti neobavezna i besplatna, a putnici se prilikom izbora mogu rukovoditi i svojim hobijima. Tako će ljubitelji fudbala ili proizvođači krompira sedeti jedan pored drugog i imati priliku da proćaskaju tokom leta.

Informacije o putnicima prikupljaju se u zaštićenu bazu podataka, a uparivanje putnika se vrši automatski, bez otkrivanja identiteta putnika i njihovih ličnih podataka.

Prvi probni letovi sa \"pametnim\" raspoređivanjem putnika biće obavljeni krajem ovog meseca i iskorišćeni za \"istraživanje budućih komercijalnih potencijala\", rečeno je u kompaniji.
Izvor: b92.net