Mardan Palace je proglašen za najskuplji hotel u Evropi. Iako je namenjen samo posetiocima sa dubljim džepom, vredi pogledati kako izgleda ovaj dragulj Antalije.

Evropski Dubai – Antalija postaje sve popularnije mesto za bogate stanovnike Zapada. Sada ima još jednu "nepristojnu ponudu" za njih – megalomanski projekat The Mardan Palace – hotel koji verovatno dugo neće imati konkurenciju na Starom kontinentu. 

Mardan Palace nalazi se u turskoj pokrajini Antaliji i proglašen je najvećim i najskupljim hotelom u Evropi. Ruski milijarder Telman Ismailov uložio je u ovaj projekat oko 1,5 milijardi evra, a luksuz je vidljiv na svakom koraku i u svakom detalju.

Hotel ima 560 soba i dva kraljevska apartmana, u čijem sklopu su i privatni bazeni, a zanimljivo je da je u izgradnju ove palate utrošeno 2,5 tona zlata, 500.000 kristala i 23.000 kvadratnih metara najfinijeg italijanskog mermera.

Toaleti se kontrolišu daljinskim upravljačem, a gosti biraju posteljinu i jastuke u zavisnosti od željene tvrdoće punjenja iz celog "menija jastuka", koji se nalazi pored svakog kreveta.

Nešto manje zanimljivi podaci su cene. Naime, noćenje u apartmanu košta više od 13.000 evra, a čaša šampanjca u ovom carstvu luksuza i hedonizma košta oko 30 evra.

Privatna plaža napravljena je od 9.000 tona svilenkastog belog peska dopremljenog specijalno za ovaj hotel iz Egipta. Ogroman bazen prostire se na površini od preko dva hektara plave vode s mostovima inspirisanim radovima Leonarda da Vinčija, a s jedne na drugu stranu gosti se mogu prevesti u gondoli, za šta je potrebno oko pola sata.

U sredini bazena nalazi se akvarijum sa 2.400 riba, uključujući i ajkule, pa se i doslovno može plivati među ribama – doduše, s druge strane stakla.

Hotelski wellnes centar ima sobu punu snega. Kupatila u hotelu na podu imaju ogledala oivičena čistim zlatom. U hotelu se nalazi 11 restorana koji služe specijalitete iz celog sveta, a italijanski restoran, koji je smešten pored vode, opremljen je porculanskim posuđem s potpisom čuvene Hermesove radionice.

Samo ono vredno je više od 1,5 miliona evra. Cela ponuda nije za goste slabog srca ili za one slabijeg budžeta.
Izvor: b92.net