U Aranđelovcu, na 75 kilometara od Beograda, počeo je da radi akva park “Izvor”, na oko 5,5 hektara površine u čijem je sastavu i tobogan sa šestospratnom kulom visine 22 metra, najviši u Srbiji.

Novi akva park nalazi se u okviru hotelsko turističkog kompleksa "Izvor" u Aranđelovcu i u njemu je smešteno tri tobogana za decu i 12 za odrasle, koji nude adrenalinski doživljaj. U akva parku koji je otvoren svakog dana od 10.00 do 18.00, za decu su pripremljena tri specijalna tobogana i mnoštvo vodenih atrakcija.  

U okviru akva parka nalaze se i kafe-picerija sa sendvič barom, igrališta za decu, tereni za tenis, košarku i mali fudbal, amfitetar, svlačionice i sopstveni parking, a u pripremi je i restoran. Zimi će biti adaptirano klizalište.

Akva park ima i lekovita svojstva zbog prirodne izvorske vode i vazduha u Bukovičkoj banji, a sva tri bazena napunjena su mineralnom vodom tako da će posetioci brzo osetiti blagotvorna dejstva na celokupan organizam, a posebno kožu.

U sklopu kompleksa se nalazi i luksuzni hotel "Izvor" sa 5 zvezdica, a u okviru mnogobrojnih sadržaja ima spa i velnes centar sa spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, kongresne sale, restorane, barove, kuglanu i fitnes centar.

Organizovan je i namenski prevoz koji će tokom nedelje svakog dana sa polazišta na Ušću i Savskom trgu iz Beograda saobraćati do akva parka u Aranđelovcu.

Trenutna cena celodnevne ulaznice za odrasle je 600 (vikendom – 800) dinara, a deca do 14 godina, đaci i studenti plaćaju 300 (vikendom – 400) dinara. Cena porodične ulaznice za dve odrasle osobe je 1.300 (vikendom – 1.600) dinara, uz doplatu od 200 dinara za svako naredno dete.
Izvor: danubeogradu.rs