Tišinu na najlepšoj plaži crnogorskog primorja u Miločeru plaćaju i po 3.000 evra za noć…

Vrelo poslepodne, vreme kada gosti traže spas u vodi. Na Kraljevoj plaži, ispod svega šesnaest suncobrana, tek po neki gost. Na pesak, kao i na čuveni park oko Vile "Miločer", nekadašnje letnje rezidencije dinastije Karađorđević, "pala" tišina. 

– Na plaži su samo naši gosti – otklanja čuđenje Kevin Bruk, glavni menadžer hotelskog kompleksa Miločer – Sveti Stefan. – Njih je malo, odmaraju se u osam apartmana, koliko Vila, čija obnova je završena pre tri godine, ima, i za visoku cenu dobijaju – mir.

Noć je u apartmanima ovog prelepog zdanja, kome je u potpunosti sačuvan spoljašnji izgled iz ranih tridesetih godina prošloga veka, skupa. Dnevni najam apartmana (bez hrane) je 800 i 900 evra. Izuzetak je apartman "Kraljica Marija", u posebnoj kamenoj zgradi uz Vilu, gde noćenje košta – 1.000 evra. Jedan od apartmana Vile "Miločer" nosi ime "Titova soba". Za razliku od apartmana "Kraljica Marija", koji se nalazi u susednoj, Titova soba je u samoj vili. Predsednik SFRJ je tu boravio za novu 1973. godinu.

Ulaz je na ovu plažu, omiljenu među džet-setom, slobodan. Na njenom pesku može da se odmara svako ko za dve ležaljke i suncobran plati 75 evra! Takvih nema, pa gosti Vile imaju prostora i tišine napretek.

Slično je i u gradu-hotelu Sveti Stefan, koji ove godine radi sa pola kapaciteta. Obnova celog poluostrva nije završena, pa je od 35 renoviranih soba puno samo 24. Desna "Svečeva" plaža je za njih rezervisana, ali i za one koji bi za ležaljke izdvojili 50 evra! Ko su gosti najelitnijeg crnogorskog letovališta, koji sobu plaćaju i po 3.000 evra, koliko košta nekadašnja vila 118 sada "Aman Sveti Stefan"?

– To je poslovna tajna, a jedino mogu reći da su iz celog sveta – kaže Bruk. – Samo gost može da kaže novinarima ko je i zašto je odabrao za odmor ovaj biser južne obale.

Preostali su radovi na bloku 25, delu ostrva prema Budvi. Na velikoj terasi ispod koje su pronađeni ostaci crkve Aleksandra Nevskog, izgrađen je bazen, uz koji je ponovo zasijao najstariji hram na poluostrvu, koji datira još iz 15. veka. U blizini je i teretana. Predstoji završetak restorana i renoviranje preostalih 15 soba. Svi preostali poslovi biće okončani do naredne sezone. Iznad same Kraljičine plaže završava se moderan spa-centar koji će imati bazene, teretanu, prostor za jogu, masažu i pet spa soba.
Izvor: novosti.rs