Izložba slika Salvadora Dalija otvoriće sezonu. Pored svetskog lanca “Puro bič” otvara se i prvi suši bar u Crnoj Gori…

Ekskluzivnom izložbom slika Salvadora Dalija, čije je otvaranje zakano za petak uveče, marina "Porto Montenegro" u Tivtu zakoračiće u novo, četvrto, turističko leto. 

Početak sezone najavljen je glamurozno – dan posle Dalijeve izložbe, prve goste primiće i tivatski "Puro bič", kome će crnogorska adresa biti na Lido Maru – svetski dizajniranom plažnom baru u marini "Porto Montenegro". Tivat će se tako pridružiti spisku elitnih letovališta gde ovaj lanac klubova već ima svoje objekte – Palmi, Marbelji i Vilamuri.

Zaštitni znak ovih plažnih barova je opuštena atmosfera uz druženje na slikovitim obalama u udobnim sofama, internacionalni meni, najaktuelnije svetske di-džejeve, a sve to uz spa-tretmane tik pored mora i dnevne joge.

– Vrata će otvoriti još dve zgrade sa apartmanima, simbolično nazvane "Milena" i "Tara" – kaže Danilo Kalezić, iz tivarske marine.

– Vrlo brzo počeće i prodaja rezervacija u hotelu "Regent", čije otvaranje je zakazano za maj 2014. godine, što je već izazvalo veliko interesovanje u evropskim prestonicama. Pored već standarne nautičke i ugostiteljske ponude, lepezu novina za ovo leto zaokružiće i otvaranje prvog suši bara u Crnoj Gori.

Drugo ime za "Porto Montenegro" je i kuća jahti. Vlasnicima luksuznih plovila na raspolaganjau je 250 vezova u marini, kojoj slabo šta mogu da zamere i najzahtevniji gosti. Menadžment marine planira da u sledeće dve godine broj vezova bude povećan na 370. Pun kapacitet ove luke biće 650 mesta! Mogu da pristanu i jahte dugačke 150 metara, koje bacanje sidra plaćaju 25 evra po danu.

Uprkos imidžu mesta rezervisanog za visokoplatežne goste, "Porto Montenegro" ima sadržaje prilagođene svačijem džepu. Posetioci marine mogu, tako, da popiju kafu na rivi po ceni od svega jednog evra, ručaju za desetak, ili da po povoljnoj ceni kupe nešto od brojnih lokalnih proizvoda ili suvenira.
Izvor: novosti.rs