Koliko novca treba izdvojiti za boravak u popularnim letovalištima? Sa 200 evra putovanje u Crnu Goru i Grčku. Oko 300 evra za Tunis, 400 za Siciliju. Na krstarenje sa minimum 600 €…

U jurnjavi za mušterijama, turističke agencije su ove godine svoje aranžmane prilagodile bukvalno svima odnosno svakom džepu. Tako se u ponudi mogu pronaći ture od nepunih 200 evra, za one skromnijih mogućnosti, ali i luksuznije varijante odmora, koje koštaju od 600 evra pa naviše. Sa manjim budžetom može se, uglavnom u Crnu Goru ili Grčku, dok oni koji mogu da izdvoje više stotina evra za letovanje imaju mogućnost da putuju u Tursku, Egipat, Španiju, Italiju… 

Do 200 €
Mada zvuči neverovatno, čak i sada je moguće obezbediti letovanje za manje od 200 evra. Recimo, za manje od 100 evra i dalje se može naći apartman na severu Grčke, a u tu cenu je uključen i autobuski prevoz. Tako, na primer, u agenciji „Viva" se za 65 evra može uplatiti deset noćenja u Stavrosu, za 75 evra u Pargi! I na zelenom Tasosu i ekskluzivnom Zakintosu noćenje u špicu sezone sa autobuskim prevozom košta do 129 evra!

U okviru ovog budžeta moguće je organizovati i letovanje u Turskoj, jer u „Argusu" 119 evra košta deset noćenja sa doručkom i prevoz autobusom. Ko želi da letuje u mondenskom Bodrumu treba da izdvoji – deset evra više.

Naravno, oni koji previše ne biraju odredište za 169 evra mogu da letuju i u hotelu sa uslugom „sve uključeno" u – Bugarskoj. Prevoz i smeštaj u Primorskom je 129, a u Zlatnim Pjascima 169 evra.

Do 300 €
Sa ovim budžetom moguće je na letovanje stići i avionom! Recimo, osam polupansiona u hotelu u Tunisu košta 215 evra. Tome treba dodati aerodromske takse od 32 evra, pa se neuporedivo više isplati letovati 11 dana za – 249 evra.

Čak i u Antaliji se može na letovanje otići avionom i odmarati se osam noći za 289 evra! Ovakav paket-aranžman za Marmaris i Bodrum košta 240 evra, što se uz takse od 29 evra uklapa u željeni budžet.

I paket-aranžman (noćenje sa doručkom u hotelu) za Majorku u „Viva travelu" se može pronaći za 285 evra. Aerodromske takse iznose 28 evra. Takse za Hurgadu su 36 evra, ali su zato cene hotelskog smeštaja povoljnije – polupansion u hotelu za 11 dana može se naći za 269 evra. Ko ne može da putuje autobusom do Zakintosa, već za 250 evra može da ide avionom. Takse su 37 evra.

Do 400 €
Za sumu od 400 evra gotovo možete da birate odredište! Recimo, odmor na najlepšem grčkom ostrvu Santoriniju košta 345 evra. Za taj novac obezbeđeni su avionski prevoz (37 evra je taksa), noćenje sa doručkom u hotelu uz najlepši zalazak sunca na čitavom svetu. Takođe, 325 evra koštaju 10 noćenja i avion (37 evra su takse) na Rodosu, ostrvu vitezova. Za sedam noćenja u hotelu na elitnoj Azurnoj obali, gde letuje svetski džet-set, treba izdvojiti 345 evra. Za ovaj novac u Egiptu ili Tunisu može da se bira hotel. Takođe, u izvesnim hotelima na severu Grčke u „Travelendu" za 400 evra može da se dobije deset polupansiona za četvoročlanu porodicu.

Kako bi mladi izbegli nepotebne troškovi najbolje je putovati autobusom, pa se tako za 345 evra može letovati i na Siciliji. Sicilija je idealno odredište za mlade, a jedini problem može da bude vanpansionska potrošnja. Do Malte se ne može stići autobusom, već samo avionom, ali uz boravak u skromnijem hotelu može se letovati do 400 evra.

Do 600 €
Sa ovim budžetom, praktično, može da se letuje svuda, jer se za taj novac bez problema može na letovanje otići avionom, platiti takse i odabrati dobar hotel sa uslugom polupansiona. Cene hotela sa četiri zvezdice u Antaliji se kreću oko 600 evra, dok cene za Kipar počinju od 565 evra. Oko 500 evra koštaju i krstarenja „Kosta kruzisa", uključujući i lučke takse. Takođe, 579 evra košta kompletan aranžman do Dubaija u trajanju od deset dana, a najbolja informacija je da deca, kao i u Turskoj ne plaćaju smeštaj.
Izvor: novosti.rs