Prestižni italijanski magazin “Traveller” junsko izdanje posvetio je Hrvatskoj, naslovnicom “Chic Hrvatska”. Glavni utisak reportera je da je Hrvatska “elegantna zemlja”.

"Zaboravite rakiju od koje vas peče u stomaku, zaboravite velike hotele u sovjetskom stilu, Hrvatska se obnovila u pet zvezdica, u svakom svom delu nudi veliki izbor hotela sa svim mogućnostima, privatnih plaža, kuća na osami, arhitekturu, specifičan stil i prekrasnu prirodu. Osim prelepom obalom, Hrvatska zasigurno osvaja i bogatstvom ostrva kojima se dolazi do Dubrovnika." 

U monografiji italijanskog mesečnika "Meridiani", Hrvatskoj je posvećeno više od 150 strana. Savetuje se poseta Zagrebu, koji je opisan kao grad pun života i mladosti kao i jezera i slapove, šume i ravnice Slavonije i Baranje.

U mesečniku "Bell’Europa" na više od 70 strana objavljen je poseban prilog o Hrvatskoj pod nazivom "S druge strane Jadrana". Glavna urednica ovog broja Emanuela Rosa Klot piše kako se može uživati u odmoru bez granica.

"To je ono što vam nudi druga strana Jadrana, svake godine Hrvatska sve više raste, njena turistička ponuda je sve bogatija. Tako na primer možete krenuti iz Trsta biciklom i doći do Pule, možete barkom ploviti kvarnerskim ostrvima ili doći automobilom i trajektima do ostrva. Bezbroj sadržaja: Hvar – ostrvo gde život počinje predveče, Mljet – kupanje u prirodi, ostrvo Brač – raj za sportiste, Food Dalmacija", zaključuje Rosa Clot.
Izvor: Index.hr