Grčka, Italija i Španija su većini evropskih turista dugo bile privlačne destinacije, ali kriza je i tu donela promene pa se većina turista okreće Hrvatskoj.

U potrazi za suncem, morem i savršenim plažama, Evropljani su godinama pakovali kofere ka veoma dalekim destinacijama, poput Kariba ili Bahama. Međutim, kriza je uticala na sve životne aspekte, pa je promenila i turističke navike stanovnika Starog kontinenta. 

Većina danas umesto egzotičnih destinacija istražuje primorske zemlje u Evropi, a među najatraktivnijima je Hrvatska.

"Još uvek jeftina zemlja, ali sa ponudom kvalitetnog turizma za koji su najzaslužnije spektakularne antičke luke i najlepše evropsko more, Hrvatska sve brže postaje omiljena alternativa tradicionalnim destinacijama za letnji odmor".

Osim prirodne i kulturne lepote, Hrvatska ima i vredno nasleđe, a oni koji u to sumnjaju, samo bi trebalo da pogledaju popis Uneskove Svetske kulturne baštine.

Po navodima "Austrijan Tajmsa" (Austrian Times), za one koji će tek uživati u Hrvatskoj ili za one koji žele ponoviti to iskustvo sada je pravo vreme da je posete, dakle pre nego što uđe u EU, posle čega će postati popularnija destinacija.

"Hrvatska trenutno nudi veliku vrednost za manji novac. Za dobru cenu dobijate dobru uslugu. Turisti takođe mogu računati na dobro vreme. Čak i ako je vreme loše, situaciju spašava lokalna arhitektura, što je zapanjujući prizor", zaključuje austrijski list.
Izvor: tportal.hr