Grammyjem nagrađeni producent Mark Ronson i mlada britanska pevačica Katy B objedinili su zvuke specifične za sportove Olimpijskih igara s ritmom originalnog londonskog beata i to upakovali u pesmu “Anywhere in the world” (Sony Music).

Mark Ronson je putovao svetom ne bi li dobio inspiraciju za pesmu, sretao se sa mladim sportistima kako bi snimio tonove koji karakterišu svaki sport ponaosob a sve u cilju da ritam koji dobije bude jedinstven kao iskustvo Olimpijskih igara. Naravno, ta zanimljiva avantura po kontinentima zabeležena je i u dokumentarcu koju smo već imali prilike da pogledamo na našem javnom servisu. 

– Imao sam priliku da učinim nešto potpuno jedinstveno, upoznao sam izvanredne sportiste i snimio zvuke potrebne za pesmu – rekao je oduševljeni Mark Ronson koji je inspiraciju dobio od petoro sportista: tenisera Dariusa Knighta, preponaša Davida Olivera, sprinterke Kseniyae Vdovine, strelca Dayyana Jaffara i tekvondo borca Marija Espinoze.

Ova pesma je samo deo Coca-Cola kampanje "Move To The Beat" koja promoviše ovogodišnje Olimpijske igre. Britanska prestonica, London, domaćin je Olimpijskih igara koje će se održati od 27. jula do 16. avgusta 2012. Cilj himne i kampanje je da inspiriše mlade ljude širom sveta, da u njima probudi pozitivan duh i usmeri ih na vrednosti i kvalitete koje Olimpijske igre propagiraju.
Izvor: danubeogradu.rs