Bukurešt i Skoplje najnovije su destinacije kompanije Flydubai, čime ta niskotarifna aviokompanija proširuje svoju mrežu u centralnoj i istočnoj Evropi na 15 gradova u 10 zemalja, saopšteno je iz ove aviokompanije.

Letovi za Bukurešt obavljaće se tri puta nedeljno i počinju 1. oktobra , dok će letovi za Skoplje ,dva puta nedeljno, početi 18. oktobra. 

Novi letovi kompanije Flydubai za Bukurešt i Skoplje omogućiće putnicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da iskoriste karte po povoljnim cenama do još dve popularne destinacije u centralnoj i istočnoj Evropi.

"Naše dve najnovije destinacije dokazuju posvećenost naše kompanije još jačem povezivanju Bliskog istoka i novih destinacija do kojih avio-veza do sada nije bila na zadovoljavajućem nivou. Time se našim putnicima nudi veći izbor i šire se mogućnosti za međunarodna putovanja i trgovinu", izjavio je generalni direktor kompanije Gait Al Gait.

"S obzirom na to da ekonomije u centralnoj i istočnoj Evropi beleže sve bolje rezultate, a destinacije postaju sve privlačnije, širina mreže kompanije Flydubai u ovom regionu biće od ključne važnosti u promovisanju trgovinskih veza i putovanja", rekao je on.

Te nove destinacije, uvedene samo nekoliko dana pre proslave trećeg rođendana kompanije, dodatno učvršćuju poziciju Flydubai -a kao prevoznika broj jedan sa Bliskog istoka u ovom regionu, navedeno je u saopštenju.

Nakon prvog leta za Baku u Azerbejdžanu u novembru 2009, Flydubai je počeo da posluje na brojnim ključnim destinacijama u regionu, uključujući Jermeniju, Gruziju, Kirgiziju, Rusiju, Srbiju, Turkmenistan i Ukrajinu, i jedini je stalni operater koji leti uz Dubaija za Beograd, Donjeck i Harkov.

Osnovan u martu 2008, Flydubai je prva niskotarifna aviokompanija iz Dubaija sa najbržom stopom rasta na svetu među novoosnovanim aviokompanijama. Od početka poslovanja u junu 2009, kompanija je razvila mrežu od preko 45 destinacija u zemljama Persijskog zaliva, Bliskog istoka, severne Afrike, Indijskog potkontinenta, Azije i centralne i istočne Evrope i flotu od 23 aviona, navedeno je u saopštenju.
Izvor: b92.net