“Brodtel marina 59” (brod-hotel) gostima nudi priliku da pobegnu od gradske vreve i da se druže sa umetnicima koji su napravili i dekorisali novi tip hotela.

"Brodtel marina 59" (brod-hotel) gostima nudi priliku da pobegnu od gradske vreve i da se druže sa umetnicima koji su napravili i dekorisali novi tip hotela. 

Oni koji se nadaju predahu u luksuznom okruženju biće prilično razočarani hotelom na vodi jer se od gostiju traži da budu pripremljeni za avanturu. "Brodtel" se sastoji od 16 brodića koji mogu da prime od dve do pet osoba. Svi se nalaze u marini u njujorškoj četvrti Far Rokavej u predgrađu Kvins.

Brodiće je renovirao tim umetnika u pokušaju da gostima, osim prilike da se odmore od svakodnevne kolotečine, ponude i umetnički doživljaj.

Međutim, iako je ovaj deo grada opušteniji od centra, tvorci sa zadovoljstvom priznaju da se "Brodtel" nalazi ispod piste Aerodroma "Džon F. Kenedi", zbog čega ga nadleću avioni. Ovo, međutim, nije sprečilo avanturistički nastrojene Njujorčane da rezervišu mesto u "Brodtelu", tako da su svi kapaciteti popunjeni do septembra.

"Brodtel" je prošlog leta otvorila tridesetogodišnja umetnica Konstans Hokadej, koja je, kako navodi na svom profilu na sajtu "Njujork tajmsa", imala utopijske snove o samostalnom životu na vodi.

Ona je opisala okean kao nemirno mesto gde ljudi mogu da pobegnu od svakodnevice savremenog života. Njena vizija je naišla na odjek kod umetnika Džina Barberisa, koji je za "Tajms" rekao da je "voda poslednje otvoreno javno mesto, kad čovek malo bolje razmisli".

Prilikom otvaranja hotela prošle godine, tvorci su istakli da on treba da bude više od mesta za odmor na vodi. "Mi nismo običan hotel. U najboljem slučaju, ovo je avantura, a u najgorem umetnički projekat."

Hotel je otvoren od srede do nedelje, a smeštaj košta od 55 do 100 dolara.
Izvor: 24sata.rs