Već 22. put na trgu ispred bečke gradske Skupštine organizuje se muzički Filmski festival koji svakog leta poseti do 700.000 gostiju.

Ove godine trg ispred gradske kuće biće od 30. juna do 2. septembra u znaku tradicionalnog festivala, koji predstavlja jedinstven kulturni, umetnički i kulinarski događaj. Tokom 65 večeri, uz slobodan ulaz za sve posetioce, biće prikazano 47 produkcija. 

Svake nedelje goste festivala očekuje jedan klasični i jedan moderni muzički hit. Na programu su klasične produkcije Bečke državne opere i Ciriške opere: Karmen, La Boheme, Novogodišnji koncert Bečke filharmonije 2012. godine, snimak nastupa Andrea Bočelija u Centralnom parku. Za ljubitelje plesa i operete biće prikazane produkcije "Krcko Oraščić", "Alisa u zemlji čuda" i dr, dok su za ljubitelje moderne muzike predviđeni snimci koncerta Adele u Rojal Albert Holu, dueti Pavarotija i prijatelja i još mnogo toga.

Uz odabran vrhunski muzički program za posetioce će tokom čitavog festivala biti pripremljen kulinarski "buket" specijaliteta različitih nacija, za koji će se brinuti oko 20 vrhunskih gastronoma.
Gdestinacija.com