Ričard Branson, direktor kompanije objavio je da će Virgin Atlantic biti prvi avioprevoznik koji dozvoljava korišćenje mobilnih telefona tokom leta.

Putnici će moći da telefoniraju, šalju i primaju poruke i koriste internet puteem GPRS-a u novom avionu Airbus A330 koji leti od Londona do Njujorka. Ova usluga će takođe biti dostupna u avionima Boeing 747 , koji su nedavno renovirani. 

Do kraja 2012. godine skoro 20 aviona će imati ovu uslugu. Virgin je u A330 uložio 100 muliona funti, između ostalog i u nove kabine, a novi sistem za mobilne telefone će biti dostupan u svim kabinama, sa centrom u biznis klasi.

Usluga nije dostupna tokom poletanja i sletanja, a američki zakon nalaže da mora da se isključi 250 milja pre dolaska u vazdušni prostor SAD-a. Servis će prvo biti dostupan mrežama 02 ili Vodafone a biće naplaćivani po roming cenovniku.

Iz Virgin-a kažu da su slušali želje putnika i mobilni telefoni su uvek bili na vrhu liste. Sada će putnici moći da šalju važne poslovne poruke ili pak podsete porodicu da nahrani ljubimca. A ako pitate nekog: „Pogodi gde sam?" neće mnogo ljudi pomisliti da ste hiljadama metara iznad Atlantskog Okeana.
Izvor: b92.net