Idealna za odmor, ali i za zabavu i šoping, Turska je zemlja i za starije i za mlađe. Evroazijska država izlazi na čak četiri mora: Crno, Mramorno, Egejsko i Sredozemno, a i klima je idealna za uživanje na peščanim plažama i u zanimljivim mestima i gradovima.

Turska je kao stvorena za odmor i ako ste željni prirodnih lepota, arheoloških lokaliteta, prelepih hotela i bogatog noćnog života. Ovo je zemlja slanih i slatkih poslastica, bazara, tradicije, onoga što nudi istok, ali i zapad. 

Istanbul je poželjniji kao vikend destinacija, Ankara je stvorena za ljubitelje muzeja i starih građevina, Izmir primer modernog grada koga okružuju brojne turističke destinacije (Foča, Češme, Efes, Selčuk…), dok je Troja priča za sebe…

Najpopularnije letnje destinacije su Kušadasi, Alanja, Antalija, Belek, Kemer, Side, Marmaris, Bodrum – zemlja večnog plavetnila… Ali razmislite i o nekadašnjoj prestonici Osmanskog carstva: Jedrene je živi grad-muzej sa džamijama, mostovima, starim bazarima i palatama. Ne zaboravite ni Kapadokiju, mesto u kom se spajaju priroda i istorija, formirajući jedan od najlepših pejzaža na svetu.

Centar verskog turizma Jalvač oslikava bogatstvo kulture Anadolije sa svim njenim lepotama. Sve popularniji je i sportski i kongresni turizam, a preporučujemo i jedrenje… Ovo je samo delić onoga što nudi Turska.

Turska je zvanično najbolja turistička destinacija jugoistočne Evrope! Posetite Tursku!
Gdestinacija