Sajt TripAdvisor vam nudi svoju tradicionalnu listu 10 najboljih destinacija za ovu godinu.

London, Velika Britanija
Ako je verovati TripAdvisor-u, 2012. je definitivno godina Londona. Zbog letnjih Olimpijskih igara i proslave kraljičinog jubileja, grad će biti prepun, ali neka vas to ne spreči da ga posetite. 

Njujork, SAD
Njujork je pun znamenitosti koje morate posetiti. Empire State building, Times square, mnogi muzeji…Iako je nemoguće posetiti sve tokom jednog putovanja, istražite koliko možete deo grada oko mesta na kom ste smešteni.

Rim, Italija
Neverovatna istorija i arhitektura, Rim jednostavno ima sve…i da, ne zaboravite hranu.

Pariz, Francuska
Pariz je jedan od onih gradova koji svi žele da vide. Naravno da možete pogledati popularne građevine poput Ajfelovog tornja i Trijumfalne kapije, ali iskoračite iz \"turističke\" zone i upoznajte i malo dublje ovaj grad.

San Francisko, SAD
San Francisko je pravi kalifornijski dragulj. Pored čuvenog Golden gejt mosta, ne propustite da se uverite koliko je dobar noćni život u ovom gradu.

Marakeš, Maroko
Lutajte uzanim uličicama Medine, uživajte u malo drugačijoj hrani ili jednostavno gledajte kako sunce zalazi ispod fantastične arhitekture grada.

Istanbul, Turska
Istanbul je multikulturalno središte sveta. Lutajući gradom primetićete mešavinu grčke, rimske, vizantijske i otomanske arhitekture.Ne propustite da obiđete Aja Sofiju, nekada crkvu i džamiju, a danas muze

Barselona, Španija
Barselona je arhitektonski raj. Ne propustite da posetite Gotičku četvrt i crkvu Sagrada familija.

Siem Reap, Kambodža
Siem Reap se uglavnom posećuje zbog operacija koje se rade u obližnjem Angkor arheološkom parku i zbog toga je postao turistički raj sa gomilom noćnih klubova, hotela i restorana.

Berlin, Nemačka
Berlin je divan, raznolik grad. On je mešavine moderne i barokne arhitekture, a turistima je zanimljivo i razgledanje znamenitosti Drugog svetskog rata.
Izvor: b92.net; fotografije: flickr.com