Često se za putovanje spremamo na brzinu jer usled nedostatka vremena sve ostavljamo za poslednji momenat pred put.

Ovo neretko dovodi do toga da zaboravimo određene stvari, što može biti jako frustrirajuće. Četkicu za zube, dodatni par cipela, peškir i sl. možete kupiti i naknadno. Međutim, ukoliko zaboravite ove 3 ključne stvari, sami sebi možete pokvariti putovanje koje ste toliko dugo planirali. 

Novac. Iako zvuči čudno i pomislili biste ko bi to uopšte mogao zaboraviti, većina ljudi se privikla na modernu tehnologiju – koristi bankomate, kartice i sl. Međutim, ukoliko negde putujete, svakako nosite deo gotovine sa sobom, nikad ne znate šta može da pođe po zlu, a novac morate imati sa sobom.

Dokumenta. Pre putovanja svakako dva puta proverite da li ste poneli pasoš, kao i to da nije slučajno istekao. Ukoliko putujete unutar zemlje, isto vam savetujemo sa ličnom kartom.

Lekovi koji idu na recept. Ukoliko koristite lekove za koje je potreban recept prilikom kupovine, nemojte zaboraviti da ih ponesete sa sobom. S takvim stvarima se nikako ne bi trebalo igrati. Takođe, ukoliko imate problem sa mučninama tokom putovanja ili vas nakon dugotrajne vožnje hvataju napadi migrene, lekovi protiv povraćanja ili bolova su neizostavni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs