Jedna od sigurno najlepših i najprimamljivih destinacija za odmor jeste upravo i ovo grčko ostrvo sa prelepim šumama, peščanim plažama i bujnom vegetacijom…

Smešteno u Egejskom moru na severozapadu proteže se dužinom od 12 i širinom od 6 kilometara, što ga čini veoma povoljnim za obilazak. Spada u grupu Sporada koju čine 4 prelepa ostrva, među kojima je i Skijatos sa jedinstvenim pejzažima mora i borovih šuma. Ostrvo je veoma živo tokom jula i avgusta, pa su pored turista iz Srbije najčešći gosti iz Norveške, Švedske, Nemačke i Velike Britanije. 

Zbog svoje popularnosti poslednjih nekoliko godina primetan je sve veći broj turista, pa su tako i sadržaji na ostrvu mnogobrojni, kao i moderni hoteli, apartmani, restorani i taverne koji se protežu duž cele obale. Glavni grad ostrva nosi isti naziv, Skijatos, u kom se nalaze dve luke, a pored kojih su smešteni razni kafići, prodavnice, pešačke zone i svi oni sadržaji neophodni za jedan savršen odmor.

Južna strana ostrva poznata je po prelepim plažama sa kristalno čistom bojom mora, za koje lokalni stanovnici ističu da su možda i najlepše tokom septembra kada je znatno manji broj gostiju i gužvi. Ako još uvek niste odlučili gde ćete provesti svoj odmor možda je upravo ovo ostrvo idealna destinacija za vas.
Izvor: LuxLife.rs