Organizcija Eco Rural Net organizovaće 25. i 26. maja u Apatinu prvi međunarodni sajam seoskog turizma i tradicionalnih proizvoda ”Tradicija za budućnost” .

Sajam se organizuje u sklopu projekta "Tradicija za budućnost – ruralni turizam preko granica" čiji su nosioci Opština Apatin i Centar za poduzetništvo Osijek, a finansira ga EU kroz program prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije. 

Pridruženi partneri su klaster "Somborski salaši", Kraljevsko istorijsko društvo Sombor, Grad Osijek i opštine Bilje i Jagodnjak.

Glavni ciljevi projekta su podsticanje lokalnog razvoja i novih mogućnosti zapošljavanja, kroz razvoj ruralnog turizma i tradicionalne poljoprivredne proizvodnje.

Namera je da se očuvaju stari zanati, zaštite tradicije u poljoprivrednoj proizvodnji i očuvaju tradicionalni recepti i tehnologije u preradi i pripremanju hrane.

Učešće na sajmu je besplatno za sve učesnike, a sajam će biti proraćen kulturno umetničkim i stručnim programom, u okviru koga će biti održana radionica o tradicionalnom povrtarstvu.
Izvor: b92.net