Vodeća hrvatska hotelijerska kompanija “Maistra” predstavila je u Beogradu turističku ponudu Rovinja, najavljujući da im je cilj da što “šire izađu” na tržište Srbije i obuhvate goste hotela sa pet zvezdica, ali i one koji letuju u apartmanima i hotelima nižih kategorija.

Stavljajući akcenat na prvi dizajn hotel u regionu – "Lone", u koji je uloženo 45 miliona evra, direktor marketinga "Maistre" Ivica Vrkić kazao je novinarima da je hotel u neposrednoj blizini mora u Rovinju, ima pet zvezdica i raspolaže sa 248 smeštajnih jednica. 

Hotel u obliku ”nasukanog kruzera” otvoren je u junu prošle godine i jedna je od najvećih grinfild investicija u hrvatskom turizmu u poslednjih nekoliko godina, a kako je istakao Vrkić, kompletan objekat delo je hrvatskih arhitekata, umetnika i dizajnera.

"U 2009. godini, još kao projekat, ‘Lone’ je postao prvi hrvatski hotel član Design Hotels, internacionalnog lifestyle brenda koji je poslednjih 15 godina sinonim za kvalitet u hotelijerskoj arhitekturi i dizajnu i balansu funkcionalnosti i odlične usluge", rekao je on.

Vrkić je kazao da "Maistra" raspolaže sa ukupno 10 visokokvalitetnih hotela, osam turističkih apartmanskih naselja i sedam kampova smeštenih na prestižnim lokacijama u Rovinju i Vrsaru, a ukupni kapacitet je skoro 34.000 gostiju.

Prošle godine je u istarskom turističkom središtu Rovinju, koji je poznat kao "plavi biser Jadrana" i "raj za gastronomade" zabeležen rast u broju noćenja i dolazaka srpskih gostiju od 11 odsto u odnosu na 2010. Rovinj je posetilo više od 4.500 gostiju iz Srbije.

Polustrvo Istra nazivaju i "Mala Toskana", a poznata je po tartufima, vinu, maslinovom ulju i pršutu…
Izvor: b92.net; fotografije: Wikimedia