U subotu, 12. maja od 10.00 do 19.00, na Trgu Nikole Pašića predstaviće se regionalna destinacijska organizacija Dežela Celjska.

Na šesnaest štandova biće predstavljena ponuda 21. mesta koja su uključena u destinaciju Dežela Celjska (Dobrina, Vojnik, Celje, Šotre, Laško, Vitanije, Zreče, Slovenske Konjice, Vransko, Braslovače, Tabor, Prebold, Polzela, Žalec, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Doboje, Kozje).  

Posetioci će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima ovih turističkih mesta i da se upoznaju sa ponudama iz ove regije. Najsrećniji će osvojiti nagrade koje će biti ponuđene na štandovima. U okviru prezentacije biće predstavljen gastronomski i kulturni turizam ove regije. Prolaznici će imati priliku da degustiraju domaće pecivo, vino i sok od jabuke iz Kozjanskog parka.

Animatorska grupa vitezova Dežela Celjska biće predstavljeni u likovima Barbare i Hermana Celjski (iz istorije celjskih grofova). Oni će šetati ulicama Beograda i pozivati prolaznike da posete štandove Dežele Celjske.

Na štandu grada Celja u 11.00 zakazano je obraćanje direktora Regionalne destinacijske organizacije Dežele Celjske, mag. Milene Čeko Pungartnik i direktora Turističke organizacije Beograda Dejana Veselinova.

Na štandovima promovisaće se i Celje – treće najveće mesto u Sloveniji, koje je poslednjih godina atraktivna turistička destinacija za kratak odmor. Turistička zajednica Celje promovisaće programe u gradu Celje sa glavnom atrakcijom Stari grad Celje kojeg leti posećuje minimum 70.000 gostiju. Sa svojom ponudom predstaviće se i celjski hoteli.
Izvor: danubeogradu.rs