Putovanja za one opterećene politikom, a tu je naravno i Srbija…

Za sve vas kojima su putovanja na more zabavna isto kao i dnevnik u pola osam, evo ideje! To su političke ture koje organizuje specijalizovana agencija

Možete da birate između različitih destinacija a sve ih karakteriše kompleksna politička situacija, brutalna istorija i pregršt zanimljivosti. Naravno, ako imate jači stomak za sve to.

Tu su, recimo, Severna Koreja, Libija, Gruzija ili Severna Irska. Naravno ni bez nas ništa nije moglo da prođe, pa svi putnici mogu da odaberu i turu koja podrazumeva obilazak Srbije i Bosne, kao i one gde se ide na Kosovo.

Ova naša počinje posetom Sarajevu, gde vodiči sve polaznike upoznaju sa istorijom ovih prostora i aktuelnom političkom situacijom. Obilaze se lokacije iz vremena opsade Sarajeva, centar grada i njegova okolina kao i važne institucije. Posle toga su u planu izleti do Pala i Mostara, ali i Srebrenice.

Do Beograda se stiže autobusom, a organizatori kažu da se ovde sjajno jede i zabavlja. Svi će moći da vide i mesta gde su se krili Ratko Mladić i Radovan Karadžić kao i obiđu znamenitosti Beograda. Poseta Srbiji se završava u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima a preporuka je i da se poseti Exit festival.

Eto, sada imate ideju gde da putujete ako vam je obično more previše obično.
Izvor: dominomagazin.com; fotografija: politicaltours.com