Posle uspešne zimske sezone, Skijališta Srbije se uveliko pripremaju za letnji period.

Za nastupajuću letnju sezonu za sve turiste koji planiraju da svoje leto provedu na Kopaoniku, Zlatiboru ili Staroj planini, Skijališta Srbije pripremaju brojne aktivnosti. Jedna od novina za ovo leto u sva tri centra je mountain bike odnosno planinski biciklizam, za koji su pripreme staza uveliko u toku. 

U ski centru Kopaonik pripremaju se staze predviđene za planinski biciklizam, a adapteri za prevoz bicikala biće instalirani na žičari Pančićev vrh. Staze Suvo Rudište i Pančićev vrh su predviđene za planinski biciklizam u ovom centru, a u planu su i nove trase koje će biti specijalno prilagođene ovoj nameni. Za brži i uzbudljiviji spust, pored vožnje bicikala niz padine Kopaonika, svi zainteresovani će biti u prilici da isprobaju ASP Scooter i mountaincart, vozila koja su specijalno dizajnirana za planinske uslove.

U ski centru Tornik se i ove godine nastavljaju letnje aktivnosti, pa se pored planinskih šetnji, tjubinga, panoramskih vožnji žičarom, pripremaju staze za planinski biciklizam. Pripremaju se tri trase koje će biti prilagođene svim kategorijama biciklista. Trase će prolaziti kroz postojeće šumske puteve, ribnički put, kao i ski putevima do polazne stanice šestoseda.

Adapteri za prenos bicikala u ski centru Tornik biće instalirani na šestosednoj žičari, dok će adapteri za skije na gondoli na Staroj planini prilagoditi nameni prenosa bicikala za letnji period.

Početak letnjih aktivnosti u centrima na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini predviđen je sredinom juna.
Izvor: danubeogradu.rs