Predstavljamo vam pet mesta na svetu koja će sigurno ulepšati vaš album sa slikama ili poslužiti kao pozadina na kompjuterskom ekranu.

1. Radžastan, Indija (Rajasthan)

Radžastan je pravi raj za fotografe. Zahvaljujući kraljevskoj istoriji, svuda možete videti grandiozne palate, ali i divne pejzaže i veoma neobične stanovnike. U malom gradu Jaisalmaru čak ćete naći i pustinju i tvrđave poput Jodpur i Jaipur koje već vekovima „stražare" na ovom tlu. Najbolje je da ga posetite od kraja oktobra do februara. 

2. Jeloustoun, SAD (Yellowstone)

Jeloustoun je mešavina geoloških čuda poput gejzira, izvora termalnih voda, reka, vodopada i neverovatno raznovrsnog životinjskog sveta. Najpoznatiji je Midway gejzir.

Pošto se prostire na više od 8.000 kvadratnih kilometara, koliko god da se zadržite, nećete moći da spoznate sve njegove lepote. Izbegavajte ga leti, jer je prepun turista. Najbolje je da ga posetite između septembra i oktobra.

3. Venecija, Italija

Grad na vodi, verovatno najlepši na svetu, mesto je u kom kanali predstavljaju glavne saobraćajnice. Ako odlučite da se provozate gondolom, možete fotografisati izuzetno zanimljive fasade, ali je bolje da prepešačite uzanim ulicama koje vode do skrivenih fotogeničnih mesta.

Najbolje je da je posetite od kraja oktobra do februara.

4. Hong Kong, Kina

Ovaj grad nudi modernu panoramu koja oduzima dah. Najbolje fotografije mogu se napraviti od uzvišenja Victoria iznad istoimene luke i to u sumrak kada se pale svetla. Halucinogena mešavina boja i svetala dobro će izgledati i na fotografijama samog središta grada.

Posetite ga između oktobra i marta.

5. Ladak, Indija

Ladak ne izgleda kao obična ovosvetovna naseobina. To je najgušće naseljena regija Indije okružena visokim planinama čiji se pejzaž menja od pustinjskog, do razigranog oko plavog jezera sa belim peščanim plažama. Obavezno treba da ponesete stativ.
Izvor: b92.net; fotografije: flickr.com