Turistička organizacija Srbije (TOS) drugi put učestvuje na manifestaciji “Noć muzeja” sa izložbom “Soulfood Serbia – Hrana sa dušom Srbije”, koja će biti postavljena 19. maja u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Čika Ljubinoj ulici 8, na prvom spratu, od 18.00 do 2.00 posle ponoći.

Postavka na specijalan način, kroz gastronomiju i geografski zaštićene, autohtone proizvode, promoviše bogastvo i raznolikost destinacija Srbije. Biće to šetnja kroz istoriju kulinarstva naše zemlje. Fotografije praistorijskog ognjišta, hrana spremana u zidanim starinskim pećima i pojedinosti u vezi sa pripremom jela, samo su neke od zanimljivosti koje će povesti goste na put kroz neka prošla vremena ali i odvesti ih na mesta gde će moći da dožive svu raznovrsnost srpske kuhinje. 

Posetioci će imati prilike da osvoje neku od brojnih nagrada u posebno pripremljenoj i osmišljenoj nagradnoj igri, a nagrađeni će imati mogućnost da odu na putovanje u seoska domaćinstva ili da posete nacionalne restorane gde će osetiti prave i originalne ukuse Srbije.

Izložbu su pomogli Etnografski muzej iz Beograda i d.o.o. "Dobrodošli u Lepenski Vir", domaćinstvo Mileve i Milutina Jovanovića iz sela Mionica kod Kosjerića, domaćinstvo Pavlovica iz sela Vlakća kod Stragara, domaćinstvo Crnajka iz Donjeg Milanovca, domaćinstvo "Belilo 69" Siniše Jovanovića iz Sremskih Karlovaca, kao i restorani: Zlatni bokal, Lorenco i Kakalamba, Kalemegdanska terasa i Tri šešira iz Beograda.

Na izložbu se ulazi sa kartom kupljenom za "Noć muzeja" u Bilet centru, TC Ušće, Areni Beograd, Domu sindikata, Delfi knjižari SKC, Vulkan knjižarama i u Delta City centru. Cena ulaznice iznosi 400 dinara, a na dan manifestacije moći će da se kupi i na samoj lokaciji. Postavka TOS-a povodom manifestacije "Noć muzeja" biće otvorena za posetioce do 26. maja.
Gdestinacija