Zemlja sa neverovatnom kulturom, istorijom i tradicijom sa sigurnošću će i ovog leta biti destinacija broj jedan što se tiče turista iz Srbije…

Jedna od glavnih stvari koja privlači mnogobrojne goste iz celog sveta jeste prelepa obala i razna ostrva od kojih je svako jedinstveno na svoj način. Grčka nacionalna turistička organizacija već nekoliko godina vodi evidenciju o najposećenijim plažama, utiscima gostiju i prirodnim lepotama pa je tako sastavljena i ova lista od 10 najlepših plaža Grčke. 

1. Balos, Krit – Peščani pejzaž u dodiru sa tirkizno plavom boja mora, okružen planinama u čijoj se blizini nalazi mističan dvorac sigurno zaslužuje mesto broj 1. na ovo listi.

2. Sarakiniko, Elafonisos – Smeštena na ovom malom ostrvu u blizinu Peloponeza pruža potuni ugođaj, čija je voda mora proglašena za jednu od najčistijih.

3. Navagio, Zakintos – Jedna od onih koja se nalazi na mnogobrojnim razglednicama i fotografijama jeste upravo ova plaža do koje se stiže čamcima i brodovima. Beli pesak, plava voda, i vertikalne litice ostaviće svakog posetioca bez daha.

4. Egremnoi, Lefkada – Prelepi pejzaži i kristalno čisto more čine ovu plažu jednom od najposećenijih kako na ostrvu Lefkada tako i u celoj Grčkoj.

5. Myrtos, Kefalonija – Pre nekoliko godina upravo ova plaža proglašena je najlepšom od strane turista i Ministarstva turizma Grčke. Fantastična voda, svetlo beli kamenčići i strme litice čine biser zapadne obale Kefalonije.

6. Finikas, Kato Koufonisi – Sa lokacijom u Egejskom moru na pravi način predstavlja lepote ove regije smeštene u potpuno mirnom ambijentu učiniće svaki odmor savršenim.

7. Plaka, Naxos – Nalazi se na ovom prelepom ostrvu u blizini grada Naksos i čini jednu od najdužih plaža ove regije.

8. Paradise, Kos – Uz prelepo kamenje i beli pesak ova plaža smeštena je na savršenoj lokaciji na ostru Kos. Uprkos gužvi na ovoj plaži provod i uživanje su zagarantovani.

9. Porto Katsiki, Lefkada – Jedna od sigurno najpoznatijih i najlepših na ovom ostrvu očaraće svakog turistu jedinstvenom bojom mora i talasima u čije vode će se upustiti samo oni najhrabriji.

10. Elia, Mikonos – Najveća plaža ovog ostrva jeste upravo ova u čijoj se blizini nalaze mnogobrojni luksuzni hoteli i spa centri kao i bungalovi, restorani i barovi na samoj plaži koji će upotpuniti uživanje na ovoj lokaciji.
Izvor: LuxLife.rs