Svi oni koji planiraju putovanje u austrijsku prestonicu tokom letnjih meseci, neka se pripreme na bogat muzički program. Pregled muzičkih dešavanja obuhvata klasičnu muziku ispred dvorca Šenbrun, pop-muziku na trgu “Karlsplatz”, besplatne open-air-koncerte na Dunavskom ostrvu i džez u Državnoj operi.

Muzičko zadovoljstvo na visokom nivou mogu da očekuju posetioci "Letnjeg koncerta", koji u parku dvorca Šenbrun, 7. juna priređuje Bečka filharmonija. Renomirani orkestar sviraće ispred Neptunove fontane u baroknom parku nekadašnje letnje rezidencije Habsburgovaca. Besplatan koncert na otvorenom predvodiće ove godine venecuelanski dirigent Gustavo Dudamel, muzički direktor Losanđeleske filharmonije. 

Takođe slobodni i na otvorenom su i koncerti 29. Festivala na Dunavskom ostrvu sa sasvim drugačijom muzičkom ponudom. Od 22. do 24. juna na 4,5 kilometra površine ostrva, posetioci će moći da uživaju u šarenoj mešavini tradicionalne "Šramel-muzike" (vrsta starogradske muzike) do aktuelnih svetskih hitova. Ova najveća letnja zabava na omiljenom mestu za razonodu Bečlija okuplja svake godine oko 3 miliona posetilaca.

Raznovrsni žanrovi: svetska, džez i rok muzika čuće se na "Džez festivalu", koji je na programu od 25. juna do 9. jula na najlepšim binama grada: od Državne opere, preko Muzejskog kvarta do dvorišta Gradske skupštine. Vrhunac programa predstavljaju nastupi kanadsko-američkog pevača i kompozitora Rufus Wainwright (6.7.2012.) i Eric Burdon sa rok grupom "The Animals".

Ko želi da upozna mladu pop-generaciju Beča, ne bi trebalo da propusti "Popfest", koji se održava od 26. do 29. jula na trgu "Karlsplatz", uz slobodan ulaz.

Ranije smo najavili gostovanja svetskih zvezda, među kojima je i Madonna.
Izvor: gdestinacija.com