Britanska kompanija “Lakšari trejn klab” uskoro počinje organizaciju putovanja luksuznim vozom od Istanbula, preko Bugarske i Srbije, do Budimpešte.

Putovanje od Istanbula do Budimpešte "Balkanski putnik", organizuje se u okviru ruta voza "Dunav ekspres" koji će ići i preko Transilvanije i po Srednjoj Evropi.

Tokom ture "Balkanski putnik", biće organizovani poludnevni izleti u Plovdivu, Sofiji i Novom Sadu, u kojem će turisti, između ostalog, obići Petrovaradinsku tvrđavu. Za dva dana smeštaja u dvosobnoj luksuzno opremljenoj kabini zainteresovani treba da plate 990 funti (1.215 evra) po osobi. U vozu ima mesta za 50 putnika. Prvi putnici rutom "Balkanski putnik" krenuće 3. juna iz Istanbula.

Tura "Transilvanija" od Budimpešte preko Kečkementa, Segešvara, Brašova, Velikog Trnova, Kazalaka do Istanbula traje četiri dana i košta 3.430 evra po osobi za dvokrevetnu kabinu ili 4.900 evra za samo jednu osobu, objavljeno je na sajtu kompanije Lakšari trejn klab.

Zainteresovani mogu ići ovom rutom i suprotnom smeru, a prvi polazak iz Budimpešte je 30. maja.

Za sledeću godinu je planirana i tura po Srednjoj Evropi tokom koje će "Dunav ekspres" obići Budimpeštu, Beč, Bratislavu, Krakov i Prag, takođe po ceni od 3.430 evra po osobi za dvokrevetnu kabinu ili 4.900 evra za samo jednu osobu.
Izvor: Vesti-online.com