Od 9. do 29. juna svi proizvodei i brendovi, od najmodernijih gedžeta do odeće i obuće vrhunskih svetskih dizajnera, biće na popustu 50 odsto zbog održavanja “Istanbul šoping festivala” (ISF).

Tokom ISF, avenije i ulice grada će biti na poseban način ukrašene savremeno dizajniranim ukrasima, kao i specijalno urađenom svetlosnom iluminacijom, kako bi taj uzbudljiv događaj pružio dodatni užitak posetiteljima. 

Tokom Festivala, na različitim lokacijama u Istanbulu biće upriličena uzbudljiva zabavna događanja, kako u trgovačkim centrima, tako i u manjim trgovinama.

ISF prate i brojne svečanosti, koncerti, izložbe, muzički performansi, zabave, takmičenja, modne revije i parade grupa koje će u Istanbul doći iz inostranstva.

U okviru Festivala, čiji je cilj pozicioniranje Istanbula kao jednog od vođenih trgovačkih centara u svetu, inostrani turisti će imati brojne pogodnosti, ne samo u vidu sezonskog popusta na proizvode u trgovinama.

Jedna od prednosti je i korišćenje "taksfri" (tax free) usluge, koja će gostima iz inostranstva omogućiti povraćaj dela poreza na licu mesta, na brojnim štandovima lociranim u trgovačkim centrima, ali i na drugim punktovima u Istanbulu.
Izvor: Mondo.rs