Ako verujete u horoskop, proverite jesu li u zvezdama zapisana i vaša putovanja…

Da pojedini horoskopski znaci ukazuju na određene karakterne osobine širom sveta veruju milioni ljudi koji redovno ili bar povremeno proveravaju šta im je zapisano u zvezdama. 

Pored godišnjeg, mesečnog, nedeljnog i dnevnog horoskopa, vrlo je popularan i kineski horoskop, pa i erotski horoskop. Astrolozi tvrde da su i čitavi gradovi pod uticajem određenih znakova pa je tako, na primer, Berlin pod vladavinom Ovna (zbog dominacije Marsa), Rim Lava, a Njujork Vodolije (zbog dominacije Urana). Astrolozi prema tome mogu da odrede i idealna putovanja za pojedine horoskopske znake…

Bik

Najviše od svega voli udobnost. Nije spreman na rizik i ne oseća se sigurno na nepoznatoj teritoriji. Važni su mu kulinarski doživljaji. Bikovi rado posećuju destinacije kao što su Bolonja, Dablin, Parma, Cirih, Krit, Maljorka, Monako i Izrael.

Blizanci
Cene raznovrsnost, rado se kreću, skloni su edukativnim putovanjima i kursevima stranih jezika u inostranstvu. Vole da upoznaju nove ljude pa se odlično snalaze u Londonu, Buenos Ajresu, Egiptu, Danskoj, Norveškoj, Tunisu i Turskoj.

Rak
Što jednostavnije i udobnije to bolje. Fascinira ga priroda, a na putovanjima želi da se oseća kao kod kuće. Idealne destinacije: Milano, Amsterdam, gradovi koji leže uz more, Venecija, Argentina, Sejšeli, Tajland i Vijetnam.

Lav
Lav traži luksuz. Želi da ga tretiraju kao kralja, voli avanture i spreman je da na putovanja potroši više od ostalih znakova. Najbolje se oseća u velikim i snažnije razvijenim gradovima. Savršenu kombinaciju uživanja i zabave pružaju mu Los Anđeles, Čikago, Rim i Oman.

Devica
Voli kada su putovanja unapred isplanirana do detalja i punu pažnju posvećuje troškovima. Ceni čistoću, a najsrećnija je kada je putovanje dobro i po zdravlje. Preferira "pregledne" gradove kao što su Bazel, Boston, Lion, Tuluz…

Vaga
Ceni klasičnu lepotu, a posebno važne karakteristike neke destinacije su prirodna obeležja, kulturna ponuda i atmosfera na ulicama. Savršenu kombinaciju dobija u Hong Kongu, Lisabonu, Kopenhagenu, Šangaju, Beču i na Novom Zelandu.

Škorpija
Traži mistična odredišta, tajanstvene lokacije i uzbudljive situacije, odnosno sve što pobuđuje njegovu maštu. Upravo iz tog razloga se dobro oseća u Liverpulu, Mesini, Minhenu, Tokiju, Vašingtonu, ali i u Hrvatskoj, Libanu, Maroku, Španiji, Mađarskoj i na Kipru.

Strelac
Strelci su kosmopolitski nastrojeni. Putuju rado i često, bilo u inostranstvo ili po svojoj zemlji. Osećaju se kao kod kuće bilo gde da su, lako sklapaju poznanstva i imaju odličnu orijentaciju. Vole da razgledaju čitave države kao što su Finska, Australija, Kenija, Peru i Švedska.

Jarac
U stvari, ne voli da putuje. Teško se odlučuje da napusti sopstvena četiri zida, ali kada se na to konačno odluči preferira klasične destinacije. Na putovanja odlazi retko i ona po pravilu kratko traju. Odgovaraju mu Brisel, Moskva, Oksford, Varšava, Češka i Južnoafrička Republika.

Vodolija

Traže uzbuđenja i gradove koji "nikad ne spavaju". Vole raznolikost pa tako na putovanjima spajaju prijatne šetnje ulicama, piknik u parku, razgledanje istorijskih mesta, restorane, koncerte, predstave… Bogatu ponudu koju traže Vodolije pronalaze u Njujorku, San Francisku, Sidneju i u Rusiji.

Ribe
Ne mogu da zamisle letovanje bez mora. Opušta ih pogled u daljinu, mir, romantika, zalazak sunca i prirodne lepote. Savršene destinacije: Santjago de Kompostela, Sevilja, Jerusalim, Bangkok, Portugal, Šri Lanka.

Ovan
Na putovanju su uvek u akciji i uvek preuzimaju inicijativu u organizaciji. Vole "žive" gradove poput Berlina, Marseja, Nepala, Kambodže i Meksika.
Izvor: metro-portal.hr; fotografije: Wikimedia