Najveće i najjužnije grčko ostrvo predstavlja idealno mesto za odmor sa mnogobrojnim plažama, savršenom klimom, kao i sadržajima koji će ispuniti očekivanja i najzahtevnijih gostiju…

Peto po veličini ostrvo u Mediteranu nosi jedinstvenu priču bogatu istorijom, čuvenoj po Minojskoj civilizaciji i palati u Knososu. 

Dužina cele obale je nešto više od 1000 kilometara dok je na ostrvu zastupljena sredozemna kilma, pa je vreme tokom cele godine veoma prijatno. Smešteno na raskrsnici tri kontinenta-Evrope, Afrike i Azije, predstavlja ostrvo raznolikosti i jedinstvenih prirodnih lepota. Ono što svakako ostrvo čini atraktivnim jesu luksuzni hoteli, restoran0,i kao i mnogobrojni kafići i barovi koji su otvoreni 24 časa i namenjeni mladim gostima koji posete ovo ostrvo.

Glavni grad je Heraklion, ujedno i glavna luka koji veoma podseća na italijanske primorske gradove sa veoma specifičnom arhitekturom, pešačkom zonom i uskim ulicama. Do prelepih plaža Krita veoma je teško doći pa su tako uvek dobro došle preporuke lokalnog stanovništva koji će vas uputitii na mesta koja će svakog turistu ostaviti bez daha.

Najveći turistički centri jesu Heraklion, Hanija, Retimno i Agios Nikolaos, dok su na južnoj strani ostrva uglavnom manja ribarska mesta. Razloga za posetu ovog ostrva je zaista mnogo, stoga možda je baš upravo ovo destinacija na kojoj ćete provesti svoje letovanje.
Izvor: LuxLife.rs