Bivši pripadnici specijalnih jedinica hrvatske vojske četiri godine su radili na projektu avanturističkog turizma, a svi koji vole avanturu mogu je iskusiti na kopnu, vazduhu, u vodi i pod zemljom.

Penzionisani pripadnici specijalnih jedinica hrvatske vojske napravili su program aktivnog turizma za iskusne "vojničine" i "adrenalinske zavisnike". Svoje specijalne veštine iz vojničke obuke – poput ronjenja, skakanja s padobranom, snalaženja u prirodi bez hrane i vode, pretočili su u nekoliko adrenalinskih projekata, među kojima je najzanimljiviji "Mačak u vreći".

"Četiri godine smo radili na ovom projektu, a u njemu adrenalinskim zavisnicima nudimo gotovo sve što se pod pustolovnim turizmom može podrazumevati", priča bivši specijalac Rene Cipovec, sada suvlasnik firme "Nemo – Adria".

On ne želi da otkrije mnogo o projektu, koji će početi ovog meseca, jer mu i samo ime kaže da krije mnogo toga pustolovnog i zanimljivog, a ni jedan učesnik do kraja projekta neće znati što će ga sve "snaći" u ovoj avanturi.

Nekadašnji vojnici, sada turistički radnici, obezbedili su sve potrebne dozvole za obavljanje pustolovnog turizma. "Nije lako biti u ovoj branši, ponekad mi se čini da je lakše bilo na bojnom polju, nego uhvatiti se ukoštac s hrvatskom administracijom, propisima, zakonima, pravilnicima… Ali, mi želimo da radimo sve po zakonu, pa smo zato toliko dugo pripremali projekat", objašnjava suvlasnik firme "Nemo – Adria".

Ističe da su svi učesnici njihovih pustolovina osigurani, ali su i mere predostrožnosti podignute na maksimum. "Upravo zato jer smo bivši specijalci dobro znamo odakle vreba opasnost i kako se tokom neke pustolovine zaštiti od nje. Uz svakog našeg ‘pustolova – amatera’ dolazi po jedan bivši specijalac, sada instruktor. Na sve pazimo, a kako bi našim korisnicima pružili maksimalan užitak u sadržajima koje smo planirali".

Iako detalje ne otkrivaju, projekat podrazumjeva akciju na kopnu, u vazduhu, vodi pa čak i pod zemljom na više od 10.000 kvadratnih metara. Šta su to tačno pripremili svi zainteresovani mogu otkriti za oko 130 evra.
Izvor: net.hr