Organizator čuvenog bečkog “Life” bala, najveće evropske dobrotvorne manifestacije posvećene borbi protiv side, najavio je da će ovogodišnji jubilarni 20. bal posetiti Šeron Stoun, Eva Longorija, Mila Jovović i Melani Grifit koja će možda stići u pratnji supruga Antonija Banderasa.

Dolazak su takođe najavili i pevačice Natalija Kils i Aura Dione kao i muzičari Rendi Kroford i Al Džero. Bivši američki predsednik Bil Klinton će posetiti manifestaciju kao predstavnik njegove organizacije "Clinton Health Access Initiative" (CHAI). 

Ovogodišnji bal održava se 19. maja na trgu ispred bečke Gradske skupštine. Prethodno veče, 18. maja, održaće se gala-koncert u bečkom Burgteatru, a uoči otvaranja šoua 19. maja biće održana gala solidarnosti sa sidom u bečkom Hofburgu pod patronatom predsednika Austrije, Hajnca Fišera.

Na tradicionalnoj modnoj reviji Lajf bala pojaviće se u ulogama manekenki između ostalih Karolina Kurkova, Ivana Tramp i Doli Baster, a posle otvaranja nastupe će imati Scissor Sisters i Glorija Estefan.

Novac sakupljen od ulaznica i priloga namenjen je internacionalnim projektima i projektima u Austriji, koji se bave temama HIV i AIDS. Prošle godine sakupljena je rekordna suma od 1.900.000 evra. Ulaznice koštaju od 75 do 150 evra.
Izvor: putnik.ch