Britanska flota Hideout Festivala ove je godine osmislila još jaču strategiju oko iskrcavanja na Zrće. Okupljena je na pet arena sa više od 100 izvođača i 16 party brodova…

Pošto je prošlogodišnje prvo izdanje najvećeg festivala na Jadranskoj obali nadmašilo sva očekivanja i u Novalju dovelo hiljade posetilaca ovogodišnje izdanje koje se održava od 29. juna do 1. jula jedan je od najiščekivanijih događaja ovog leta u Hrvatskoj i šire. Hideout će zauzeti celu plažu Zrće i klubove "Aquarius", "Papayu" i "Kalypso". 

O kakvoj se ultimativnoj zabavi radi najviše govori činjenica da su dva i po meseca pre početka festivala ulaznice već rasprodane za britansko tržište, a Hrvatska je i ove godine u Velikoj Britaniji proglašena hit destinacijom. Electronic Music Group i Warehouse Project, kao organizatori ovog velikog festivala, potvrdili su nastupe zvezda današnje elektronske scene poput Skrillexa, najtraženijeg dubstep producenta i ikone mlađih generacija, Chase & Status koji su već prvim albumom postali zvezde, svima poznati Simian Mobile Disco, Tige kao DJ ikone, Annie Mac i njen neverojatan muzički ukus BBC Radija 1, zatim Loco Dicea, Seth Troxlera, Erol Alkana, Skreama i SBTRKT, Benge i Art Departmenta, Ricarda Villalobosa i drugih.

Novost za ovogodišnji Hideout je 16 party brodova koji će publiku sa Zrća voditi na krstarenja u 13.00 i 18.00 i vraćati do 21.00 kako bi ekipa stigla na celonoćne partije na kopnu. Svaki party brod predstavljaće određeni label i imati svog kapetana, jednog ili više headlinera festivala. Dodan je i još jedan uvodni dan 28. juna i još dve nove arene, jedna u Kalypsu, druga na plaži.

Prvi put ove godine ljubitelji i kampovanja i dobre zabave na Hideout Festivalu mogu raširiti svoje šatore. Tačnije, na plaži Sveti Duhu Novalji dobrodošli su kamperi i avanturisti, a osim standardne kamping ponude gde posetioci festivala imaju mogućnost da donesu sopstvene šatore nudi se i luksuznija Bellepad verzija koja uključuje grupe od dve, četiri ili šest osoba u šatorima veličine četiri metra sa osnovnom opremom.

Karte se prodaju preko Eventima. Ovaj festival doveo je Zrće u top 10 svetskih destinacija rame uz rame sa Ibicom, Mikonosom, Australijom… Pored Britanaca, najavljen je dolazak velikog broja turista iz Nemačke, Slovenije, BiH i Srbije.
Gdestinacija; foto: hideoutfestival.com