U lazarevačkoj opštini, na samom kraju sela Trbušnica, između Lazarevca (12 km) i Aranđelovca (20 km), nalazi se etno selo Babina reka. Građeno je u poslednjih deset godina, a otvoreno je pre dve godine.

Imanje Živkovića izolovano je prirodom od svega urbanog. Okružuju ga brda, planine, potoci, reka, šume, a na samo 50 metara od objekata za odmor nalazi se jezero. Može da se peca, šeta po obali ili da se iz obližnjeg restorana posmatra odsjaj na površini vode… Pored jezera protiče potok u narodu poznat kao Babina reka, po kome je ovaj kompleks i dobio ime. 

Restoran ima kapacitet od 130 mesta, sa jedne strane je otvoren prema šumi i jezeru, a sa druge strane je dvorište sa kamenim zidinama, drvenim skulpturama i fontanama. Unutrašnjost restorana je jedinstvena, prijatnog ambijenta i poseduje kamin, koji u hladnim danima ovom prostoru daje veoma prijatnu atmosferu. Restoran je ispunjen umetničkim slikama sa motivima Šumadije i fotografijama starih kuća Srbije. Autor je Slaviša Živković, vlasnik ovog etno sela, jedinstvenog po arhitekturi.

U sklopu kompleksa je uređena bašta sa fontanama i prirodnim hladom, bina za kulturno-umetnički program, parking i suvenirnica, a uskoro će biti otvoren i veliki zavičajni muzej. Tu je i ograđen sportski teren.

Veoma bogat jelovnik prilagođen je ovakvom ambijentu, pa se mogu probati specijaliteti od piletine, svinjetine, junetine i ribe, kao i jela sa roštilja.

Ovde je moguće osetiti potpuni mir i tišinu koju retko gde i kada današnji čovek može doživeti. Atmosfera je kao stvorena za opuštanje i koncentraciju, inspiraciju i odmor. Za tople dane idealan je mini bazen.

Informacije o cenama i smeštaju možete pogledati OVDE.
Gdestinacija.com