Svi se raduju pre nego što krenu na odmor, ali deluje da se parovi na aerodromima i autobuskim stanicama češće svađaju, nego što maštare o onom šta ih čeka.

Zapravo, gotovo polovina parova počinje da se prepire o tome gde treba da letuju, a 37 odsto se posvađa zbog rezervacija. 

Zajednički put povod je za nerviranje, pa čak trećina partnera priznaje da su se posvađali prvog dana odmora, dok jedno od četiri tvrdi da su imali problema tokom prva tri dana. Najčešći faktori koji izazivaju svađe su novac i to koliko će vremena provoditi zajedno.

Žene obično krive alkohol za razmirice na odmoru, dok muškarce nervira ukoliko njihova partnerka posmatra druge posetioce plaže. Ipak, deluje da svađe urode plodom, jer čak 56 odsto parova kaže da se sa odmora vraća sa osećajem da je njihova veza jača nego ikad.

Istraživanje koje je obuhvatilo 2.000 odraslih pokazalo je da 74 odsto njih veruje da su odmori na plaži najbolji za romantiku. Ipak, gotovo jedan od četvoro ispitanika kaže da im više prijaju city break destinacije.
Izvor: b92.net; foto: flickr.com