Ostrvsku državu Barbados krasi očaravajuće egzotična priroda, nestvarno lepe plaže i bogata istorija…

Glavni grad Barbadosa je Bridžtaun, ranije poznat kao Sent Majkl, a ujedno i najveći i najstariji grad, zauzima površinu oko 39 km2. Nalazi se na jugozapadnoj obali ostrva, izlazi na Karipsko more i ima blizu 100.000 stanovnika. Sa vrlo privlačnom arhitekturom, koju karakterišu stare kolonijalne zgrade i moderne poslovne prostorije, Bridžtaun je postao jedan od primarnih karipskih destinacija.  

Interesantna činjenica je i to da je Bridžtaun jedini grad van Severne Amerike koji je posetio Džordž Vašington, a kuća u kojoj je on tada ostao, sada je pravo istorijsko mesto. Klima na Barbadosu je tropska, sa pretežno konstantnim temperaturama tokom cele godine.

Vlažna sezona traje u periodu od juna do januara, dok je suva sezona karakteristična za ostale mesece u godini. Sve plaže u Bridžtaunu su javne, a karakteristične su po boji peska, koja može biti i najčistije bela, ali i sa roze tonovima. Na zapadnoj strani ostrva voda je prilično mirna i izuzetno pogodna za kupanje. Tu se nalaze plaže kao što su: Brandon, Batts Rock, Paradise, Folkstone, Sandy Lane, i ovde istinski možete uživatu u svim vodenim aktivnostima, ronjenju, plivanju sa kornjačama…

Južna strana je, takođe, izuzetno pogodna za kupanje, a malo jači vetar koji se javlja tokom zime, na ovoj strani ostrva fenomenalan je za surfovanje. Ovde se nalaze plaže: Brownes beach, Pebbles, Rockley, Maxwell, Barclays Park, Bath beach… Profesionalni spasioci nalaze se na svim popularnim plažama.

Barbados je u svakom pogledu idealno rajsko mesto na kome se u potpunosti možete prepustiti egzotičnim čarima prirode ovog čarobnog karipskog ostrva.
Izvor: LuxLife.rs