Nadležni iz Googlea su na naslovnoj strani za današnji dan, dok su svi očekivali postavljanje dudla (ilustrovanog logotipa) u vezi sa Danom Evrope, ilustrovali logo kojim obeležavaju 138 godina od rođenja Hauarda Kartera.

Čuveni engleski arheolog i egiptolog rođen je 9. maja 1873. (umro je 2. marta 1939.) a njegovo najveće otkriće je grobnica faraona Tutankamona. Još sa 17 godina počeo je da studira natpise i crteže Egipta. Radio je na iskopavanjima u Ben Hasanu, kraljevskim grobnicama srednjeg Egipta, a kasnije je sarađivao sa Flindersom Pitrijem. Tokom iskopavanja u Dolini kraljeva u Egiptu otkrio je grobnice Amenofisa I, Tutmesa IV i kraljice Hatšepsut. 

Karter i lord Karnavon bili su prvi ljudi koji su ušli u Tutankamonovu grobnicu posle više od 3.000 godina, kada je u nju položen faraon. Manji nalazi uputili su Kartera gde bi grobnica mogla da se nalazi. 4. novembra 1922. godine grobnica je otvorena, tada je Karter otkrio prvi ulaz. 5. novembra otrkiveno je stepenište, a 24. novembra zid sa Tutankamonovim pečatima. U grobnicu je moralo da se dovede električno osvetljenje i da se obezbedi od krađe jer su nalazi bili od zlata.

Tutankamonovo blago se nalazi u Egipatskom muzeju u Kairu i smešteno je u 12 prostorija. Karter je našao u grobnici 4 škrinje koje su bile ugrađene jedna u drugu sve sa bogatim pozlatama. Sarkofag koji je pronađen je od jednog komada žutog kremena i u njemu su se nalazila tri kovčega od kojih je pored pozlaćenih bio i jedan od zlata teži od 100 kilograma.

Danas je Tutankamon jedna od glavnih uzdanica turizma u Egiptu. Nekoliko puta su Egipćani organizovali svetske turneje po velikim gradovima i na tim izložbama prikazivali najatraktivnije eksponate faraonovog blaga koje je izvučeno iz grobnice.
Gdestinacija