Grad osnovan 1909. godine, sa oko 450.000 stanovnika nudi zaista neočekivana uzbuđenja…

Tel Aviv se proteže dužinom od 14 kilometara obalom Sredozemnog mora. Sjajna lokacija grada i bogata istorija doprineli su razvoju turizma od koga živi veliki deo stanovništva. 

Grad star više od jednog veka, živi 24 časa dnevno, nudi brojne mogućnosti i otvara vidike. Kada padne noć nad gradom, život tek kreće i nema nikakve veze koji je dan u nedelji. Jedan od faktora koji cu učinili ovaj grad toliko popularnim i ono što je dovelo veći broj turista, jeste noćni život. Spektakularni klubovi, restorani, barovi koji se zatvaraju kada poslednji gost napusti mesto, bez obzira koliko je sati, zaista nude vrhunsku zabavu. Živimo u gradu koji se takođe izdvaja noćnim provodom, ali Tel Aviv jednostavno ne staje. Najpoznatiji klubovi su „Cat and Dog", „Maxim", „The Penguin", „Comfort 13", „Clara Bar"…

Što se tiče standarda ljudi, svako lako nađe svoju zanimaciju za prihod novca. Najbolje uspevaju hi-tech proizvodi, poljoprivreda, kao i obrada dijamanata koja je za neverovatno kratko vreme prerasla iz hobija do ozbiljnog posla.

Ono što takođe predstavlja interesantan podatak, jeste da svako ko ima dokaz o jevrejskom poreklu, može doći u Izrael i za vrlo kratak period dobiti papire za život u ovoj zemlji.

Posebnu draž i šlag na torti predstavlja plaža tel Aviva, takođe bogata sadržajem za vrhunski provod. Sređena, puna sjajnih prizora i luksuznih hotela, gde se džogira, vozi bicikl, sunča ili jednostavno šeta i uživa u čarima Tel Aviva, otkriće vašu romantičnu stranu.

Još jedan faktor koji privlači turiste jesu ostaci rimske Cezareje, Akra…
Izvor: LuxLife.rs