Ukoliko još niste odlučili šta ćete raditi za 1. maj možda je dobro da priuštite sebi trodnevnu avanturu na Drini uz kampovanje i kajaking ili kanjoning u Valjevskim planinama. I Srbija može biti zanimljiva u vreme prvomajskih praznika…

Organizacija "Wild Serbia" priprema uranak na Drini uz trodnevnu mini kajak ekspediciju i prelezak oko 70 km reke nizvodno. Prolaziće se i pored fantastičnog vodopada reke Vrelo, posle čega dolazi prvi kamp. Drugi kamp će biti u okolini Trešnjice ili Vrhpolja, a tome se odlučuje na licu mesta. Broj mesta je ograničen pa požurite sa prijavama. 

Polazak je u nedelju, 29. aprila iz Beograda, Što se tiče vremenskih prilika, ako birate planinu ili prizemnije avanture, kao što je ova na Drini, a prvog maja uveče povratak u Beograd.

Cena je 46 evra, a u to je uračunut kamp i celokupna oprema, dok hranu za tri dana treba da ponesete sami ili računajte još 10 evra po osobi dnevno. Spava se u šatoru, ko nema kamp opremu može da se dogovori sa organizatorima. Svako veče je žurka uz logorsku vatru.

Druga avantura koju je "Dabrova kanjoning avantura" uz spuštanje vodopadima uz pomoć užadi na reci Trešnjici u Valjevskim planinama. Dabrova kanjoning avantura je namenjena učesnicima koji nikad nisu imali prilike da se oprobaju u sličnim aktivnostima. Obuku za prolazak i nadzor vrše instruktori koji su svoje iskustvo i znanje sticali u alpskim kanjonima Francuske, Slovenije, Italije…

Za prijatan boravak u hladnoj vodi brinu se neoprenska-ronilačka odela i čarape. Uz ovu specijalnu odeću biće vam toplo kao da niste u vodi. Za bezbedno spuštanje niz vodopade koriste se uže, šlem i pojas. Ronilačka odela, ronilačke čarape, pojas, šlem i ostalu specifičnu opremu za svakog učesnika su obezbeđeni.

Cena po učesniku je 50 evra ukoliko dolazite sopstvenim prevozom i 65 evra sa organizovanim prevozom. Ukoliko se prijavi 5 učesnika, 6 učestvuje u turi besplatno.

Hranu svako sebi obezbeđuje; poželjni je da ponesete sendviče i poneki slatkiš, kao i bar litar pijaće vode. Ovu avanturu svako može da iskusi, bez obzira na godine i prethodna iskustva.

Kontakt telefon 060 01 40 117 i e-mail adventure@wildserbia.com.
Izvor: b92.net