Katar zainteresovan da u Večnom gradu sagradi park na temu drevnog Rima. Posetioci će moći da dožive neke od scena iz antičkog Rima, da budu deo mase na tribinama Koloseuma…

Rim bi pored brojnih kulturnih spomenika mogao da dobije još jednu turističku atrakciju, koja će posetiocima nuditi mešavinu istorije i zabave. Kako prenose italijanski mediji, vlasti Katara zainteresovane su da u Večnom gradu sagrade park na temu drevnog Rima.  

Ova investicija, procenjena na 600 miliona evra, bila je predmet razgovora između emira ove zalivske države Šeika Hamada bin Kalife al-Tanija i rimskih vlasti. Predviđeno je da park, u okviru kojeg će biti sagrađeno pet hotela, bude smešten u okolini Rima na više od 300 hektara.

Posetioci, a očekuje se da ih bude oko osam miliona godišnje, moći će da dožive neke od scena iz drevnog Rima, da budu deo mase na tribinama Koloseuma ili da se opuste u vlažnom ambijentu antičkih parnih kupatila.

Turisti će moći da vide i kako su izgledale neke od najpoznatijih rimskih bitaka, da obiđu repliku katakombi u kojima su se rani hrišćani tajno molili ili da se prošetaju trgovačkom četvrti starog Rima.
Izvor: mondo.rs