Krstarenja vam pružaju mogućnost da vidite mnoge destinacije bez beskrajnog prepakivanja kofera. Zašto je krstarenje tako privlačno i zanimljivo?

Veliki broj destinacija koje možete obići na jednom putu, udobnost i odličan smeštaj i razne vrste zabave i atrakcija na brodu mame putnike da krenu na plovidbu. Neka krstarenja mogu da budu veoma skupa, na primer jedna od ponuda na brodu Queen Mary koja bi trajala 2 nedelje košta čak oko 15 000! Ali tu su i mnogo povoljnije ponude. 

Potonuće broda \"Kosta Konkordija\" je obeležila tragični potečak sezone i mnogi su otkazali aranžmane, a nakon toga operateri su znatno pustili cene.

Costa Cruises prodaju aranžmane za desetodnevnu plovidbu po Mediteranu od 2. maja, a kreće od Palerma, i plovi do Atine, Izmira, Rodosa, Malte i Marseja. Ova plovidba košta oko 850 evra. Sedmodnevna plovidba do Venecije i po grčkim ostrvima sa Norwegian Cruise Line košta oko 660 evra.

Royal Caribbean International ima promociju \"Ne čekajte – rezervišite sada\" koja traje do 30. aprila, a uključuje putovanja po Zapadnom Mediteranu po ceni od 730 evra.

Do 30. aprila promociju ima i poznati MSC Cruises sa specijalnom akcijom, drugi putnik za 1 evro (akcija za dvoje). To znači da za oko 930 evra dvoje mogu da putuju najlepšim destinacijama Mediterana.

Mnoge kompanije nude specijalne popuste i pogodnosti za putnike koje više puta koriste njihove usluge. Na krstarenjima se možete veoma dobro zabaviti tokom plovidbe između dve luke, a često uz male ili nikakve nadoknade. Na mnogim brodovima možete učiti jezike uz ugledne predavače, večerati u odličnim restoranima sa odličnim kuvarima (imaju Mišelinove zvezde) za oko 8, 9 evra.

Deca takođe mogu sjajno da se zabave na brodu. Tu su igraonice i dečji klubovi koji roditelje ne koštaju mnogo, a tu su i dadilje za decu do 5 godina koje paze na njih od 6 popodne do 2 ujutru.

Srpski turisti najradije idu na krstarenja Mediteranom, Jadanom, Baltičkim gradovima i Nilom. Ponude koje nude naše agencije mogu biti veoma povoljne, pa npr. desetodnevno krstarenje može da košta i manje od letovanja.
Izvor: b92.net; foto: flickr.com