Bocvana je dom jednog od najboljih safari događaja na svetu. Od Viktorijinih vodopada, do delte Okavango i luksuznih kampova, nezaboravno iskustvo samo čeka da vam se desi.

Prva destinacija na ovom ekstravagantnom i avanturističkom poduvatu svakako su Viktorijini vodopadi. Sa više od 550 miliona litara vode u minuti, koja dominantno pravi fantastičan zvuk, ovaj vodopad predstavlja jednu od najvećih prirodnih lepota. Ono što možete iskusiti u okruženju jeste izazovni bandži džamp, let iznad vodopada, krstarenje rekom Zambezi uz večeru i zalazak sunca. 

Sledeće što će vam podići adrenalin, jeste let iznad delte Okavango. Ne možete posetiti Afriku, a da ne okusite slast divljeg života. Takođe, osim leta helikopterom, u mogućnosti ste i da brodićem zađete duboku u moćnu deltu.

Morate posetiti i srce delte, takozvano Hahaba ostrvo i Igl ostrvo, gde ćete pronaći utočište u luksuznim kampovima. Tu možete priuštiti sebi nekoliko dana odmora i svakodnevnog safarija, gde ćete lako naići na slonove, nilske konje…

Prizor koji ovde budete videli i iskustvo koje budete doživeli, sigurno će vam celog života ostati u sećanju.
Izvor: LuxLife.rs